Draagvlak voor renovatie eengezinswoningen Thorbeckelaan en Nolenslaan in Zeist

Geplaatst op

Woongroen gaat de 38 eengezinswoningen aan Thorbeckelaan en Nolenslaan in het Staatsliedenkwartier in Zeist renoveren en verduurzamen. Huurders zijn uitgebreid geïnformeerd en wij vroegen hen om schriftelijk akkoord te gaan met de renovatieplannen. Inmiddels is bekend dat bijna 80% van de huurders voor de plannen heeft gestemd.

Woongroen bedankt de huurders hartelijk voor de ‘ja’ stem voor het onderhouds- en renovatievoorstel. Door deze brede steun kunnen wij de woningen aanpakken, zodat ze weer jaren mee kunnen. Dat doen we samen met Nijhuis. We brengen dak-, spouw en vloerisolatie aan, vervangen het glas en brengen zonnepanelen en mechanische ventilatie aan. Veel woningen worden voorzien van een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

De voorbereidingen voor de start van de renovatie en verduurzaming zijn in volle gang. Aan het einde van het jaar starten de werkzaamheden. Uiteraard onder voorbehoud van het verstrekken van de benodigde vergunningen door de gemeente. 

Als de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden conform planning kunnen worden uitgevoerd, verwachten we voor de zomer van 2025 klaar te zijn. Alle bewoners kunnen dan genieten van hun comfortabelere en energiezuinigere woning.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Voorkom oververhitting

Het klimaat verandert en langdurige hittegolven en extreme temperaturen komen steeds vaker voor. Dit kan leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen zoals hoofdpijnen en uitdroging. Hitte bedreigt ook onze leefomgeving. Aan gemeenten, gezondheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties waaronder woningcorporaties daarom de taak om effectief maatregelen te nemen om de impact van extreme hitte te verminderen
Lees meer