Draagvlak voor renovatie eengezinswoningen Thorbeckelaan en Nolenslaan in Zeist

Geplaatst op

Woongroen gaat de 38 eengezinswoningen aan Thorbeckelaan en Nolenslaan in het Staatsliedenkwartier in Zeist renoveren en verduurzamen. Huurders zijn uitgebreid geïnformeerd en wij vroegen hen om schriftelijk akkoord te gaan met de renovatieplannen. Inmiddels is bekend dat bijna 80% van de huurders voor de plannen heeft gestemd.

Woongroen bedankt de huurders hartelijk voor de ‘ja’ stem voor het onderhouds- en renovatievoorstel. Door deze brede steun kunnen wij de woningen aanpakken, zodat ze weer jaren mee kunnen. Dat doen we samen met Nijhuis. We brengen dak-, spouw en vloerisolatie aan, vervangen het glas en brengen zonnepanelen en mechanische ventilatie aan. Veel woningen worden voorzien van een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

De voorbereidingen voor de start van de renovatie en verduurzaming zijn in volle gang. Aan het einde van het jaar starten de werkzaamheden. Uiteraard onder voorbehoud van het verstrekken van de benodigde vergunningen door de gemeente. 

Als de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden conform planning kunnen worden uitgevoerd, verwachten we voor de zomer van 2025 klaar te zijn. Alle bewoners kunnen dan genieten van hun comfortabelere en energiezuinigere woning.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Meer huurwoningen krijgen een maximale huurprijs

Vanaf 1 juli 2024 geldt de Wet betaalbare huur. Met deze wet krijgen in heel Nederland duizenden extra woningen een vaste maximale huurprijs. De verwachting is dat de huur van ruim 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro naar beneden moet worden bijgesteld. Op ismijnhuurteduur.nl ontdek je wat de nieuwe wet voor jouw huurprijs betekent.
Lees meer