Digitale inkomensverklaring live

Woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen hun inkomens- en persoonsgegevens nu via een directe koppeling met MijnOverheid delen met WoningNet. Je gegevens delen was nog nooit zo makkelijk en veilig. Ook het inschrijfproces van WoningNet is vernieuwd.
Lees meer

Betaal NIET voor een cursus om snel een woning te krijgen!

Graag waarschuwen wij voor de organisatie 'De Stap naar Huren'. Deze organisatie belooft een snellere weg naar een sociale huurwoning via hun cursus die zij aanbieden voor € 1.500,-. Dit is oplichting. Je krijgt NIET eerder een woning als je deze cursus doet. Trap hier niet in!
Lees meer

Nieuwbouw op plek flat Weegschaal Bilthoven

De flat aan de Weegschaal in Bilthoven die bijna 2 jaar geleden zwaar beschadigd raakte door een gasexplosie, wordt vervangen door nieuwbouw. Na uitgebreid onderzoek naar de meest geschikte aanpak voor deze locatie, hebben we besloten om een nieuw appartementengebouw te realiseren. Dit biedt ook de mogelijkheid om 8 extra woningen op deze plek toe te voegen. Belangrijk in deze tijd van woningnood.
Lees meer

Groene Buurtbon: gratis geld voor groen

Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen in de provincie Utrecht bij het vergroenen van hun buurt. Wil jij ook meer planten en bloemen in jouw buurt? Je kunt vanaf nu een Groene Buurtbon van € 500,- of €1.000,- aanvragen. Met dit geld kunnen jij en je buren samen een project doen waarmee je jouw buurt groener maakt.
Lees meer

Hoge grondwaterstand

2023 was het natste jaar ooit. De gemiddelde grondwaterstand is daardoor veel hoger dan normaal. Dat zorgt er soms voor dat er in de berging, (parkeer-)kelder, schuur of kruipruimte vochtplekken komen. Of wateroverlast. Dat is natuurlijk vervelend, maar wij kunnen hier op dit moment helaas niet veel aan doen.
Lees meer

30 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Bilthoven

Schrikkeldag 2024 werd een feestelijke dag voor 30 huishoudens die de sleutel van hun nieuwe woning aan de Melkweg in Bilthoven ontvingen. Eerst ontvingen Nadja en haar partner op 29 februari de symbolische '1e sleutel' van onze bestuurder Danny Visser. Daarna kregen ook de andere bewoners de sleutels van hun woning.
Lees meer

Draagvlak voor renovatie 2 woonblokken Ter Braaklaan in Zeist

Eind november deelden wij ons onderhouds- en renovatievoorstel met de huurders van 2 woonblokken aan de Ter Braaklaan in Zeist gedeeld. Deze week werd duidelijk dat ruim 93% van de huurders akkoord gaat met dit voorstel. Samen met aannemer Heilijgers gaan wij de woningen verduurzamen en het nodige onderhoud uitvoeren.
Lees meer