Hoge grondwaterstand

Geplaatst op

2023 was het natste jaar ooit. De gemiddelde grondwaterstand is daardoor veel hoger dan normaal. Dat zorgt er soms voor dat er in de berging, (parkeer-)kelder, schuur of kruipruimte vochtplekken komen. Of wateroverlast. Dat is natuurlijk vervelend, maar wij kunnen hier op dit moment helaas niet veel aan doen. Wegpompen heeft (nog) geen zin, want de kelders lopen daarna snel weer vol. Het goede nieuws is gelukkig dat het waterpeil momenteel zakt. Als dat zo blijft doorgaan trekt het water in de loop van de tijd vanzelf weer weg.

 

Stijgt het water in je berging of kelder toch tot een halve meter (kniehoogte)? Neem dan contact met ons op via 088 505 38 00. Dan beoordelen we de situatie en overleggen met jou over de beste oplossing.

 

Uiteraard vinden we het heel vervelend dat er sprake is van wateroverlast
De buurten en woongebouwen waar de hoge grondwaterstand overlast geeft zijn bij ons bekend. De wijkbeheerders en opzichters van Woongroen zijn dagelijks in de wijk en houden de situatie nauwlettend in de gaten. We zetten ons in om het waterniveau te stabiliseren en zo mogelijk ook te laten zakken. Mocht er wateroverlast in bijvoorbeeld de bergingsgangen zijn ontstaan, dan maken wij deze droog zodra het water gezakt is. Daarnaast zijn en blijven wij in overleg met de gemeenten De Bilt en Zeist om te kijken naar maatregelen voor de langere termijn om nieuwe overlast te voorkomen.

 

Algemene tips

  • Voorkom dat elektrische apparaten, stekkerdozen en (verleng-)snoeren nat worden.

  • Bij matige overlast kun je het water opvangen met handdoeken.

  • Komt het water hoger, zorg dan dat je spullen hoger komen te staan.

  • Is het water gezakt? Ventileren is erg belangrijk om schimmelvorming te voorkomen.

  • Regenwater stroomt sneller weg door een goede afwatering in de tuin.

  • Het dichtplakken van het luik van de kruipruimte voorkomt het optrekken van vocht in de woning.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Meer huurwoningen krijgen een maximale huurprijs

Vanaf 1 juli 2024 geldt de Wet betaalbare huur. Met deze wet krijgen in heel Nederland duizenden extra woningen een vaste maximale huurprijs. De verwachting is dat de huur van ruim 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro naar beneden moet worden bijgesteld. Op ismijnhuurteduur.nl ontdek je wat de nieuwe wet voor jouw huurprijs betekent.
Lees meer