Wij verduurzamen onze woningen. Een goed geïsoleerde woning is fijn voor meer comfort. Maar kan ook helpen de energierekening te verlagen. Wij zijn al hard op weg!
Duurzaamheid vertalen we ook naar een woningvoorraad die goed is onderhouden:
Onze woningen hebben gemiddeld energielabel A in 2030.
Eind 2028 heeft Woongroen geen woningen met energielabel E, F en G. Uitzonderingen hierop zijn woningen die aangemerkt zijn voor sloop(/nieuwbouw) en woningen met een monumentenstatus.
Er moeten meer betaalbare woningen komen in Nederland
Daarover zijn de meeste mensen het eens. In onze regio maken wij ons hier hard voor. De sociale voorraad blijft minimaal behouden (ultimo 2022) en groeit met 885 woningen (tot 2030). In De Bilt met 375 woningen en in Zeist met 510 woningen. Betaalbare, duurzame woningen in fijne, leefbare buurten.
De woningvoorraad middenhuur blijft minimaal behouden en groeit tot circa 600 woningen (in 2030). In De Bilt met 190 woningen en in Zeist met 410 woningen. Het doel is om middeninkomens te huisvesten en de doorstroming vanuit de sociale voorraad te stimuleren door voorrang te geven aan huurders van Woongroen.
Elektrisch koken
Een aantal huurders heeft al een aansluiting om elektrisch te koken, maar kookt nog op gas. Door elektrisch te koken, kun je je gasverbruik verminderen. Het gasfornuis moet dan vervangen worden door een inductiekookplaat of een keramische kookplaat. En je hebt misschien ook nieuwe pannen nodig.
Woongroen brengt bij alle woningen die we renoveren een perilex aansluiting aan. Dit is een aansluiting waarmee de elektrische kookplaat wordt aangesloten. We kunnen dat niet overal tegelijk doen. Wil je dit zelf (laten) doen? Vraag toestemming aan voor deze Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).
Zonnepanelen
Energiekosten bepalen een groot deel van de woonlasten. Woongroen wil de woonlasten betaalbaar houden. Besparen op energie door het opwekken van zonnestroom helpt daarbij. Daarnaast is het goed voor het milieu.