Toekomst voormalige V&D Zeist

Geplaatst op

Het voormalige V&D warenhuis aan de 1e Hogeweg 19 gaat binnenkort een nieuwe toekomst tegemoet. Op deze locatie worden straks ongeveer 175 huurwoningen (sociaal en middenhuur) gebouwd, verdeeld over vier losse gebouwen. De kelder onder het gebouw blijft behouden en wordt een parkeergarage. Buurtbewoners en andere betrokkenen zijn van harte welkom om donderdag 14 december tussen 17.00 en 20.00 uur naar het FIGI Hotel te komen voor meer informatie over de plannen en het proces.

De toekomstige woningen worden eigendom van woningcorporatie Woongoed Zeist. De invulling van de begane grond moet nog nader bepaald worden. Het streven is om de aanvraag voor omgevingsvergunning voor het eind van dit jaar in te dienen en halverwege 2024 te starten met de sloop.

Rob Wassenberg, directeur-bestuurder Woongoed Zeist: “Na jarenlange leegstand en onderzoek van verschillende bestemmingen, ligt er nu een haalbaar plan voor de nieuwe bestemming van de oude V&D. Dat is goed nieuws. Op de 1e plaats natuurlijk voor de mensen die hier straks een fijn thuis vinden. En daarnaast voor de omwonenden en ondernemers in de buurt. Het gaat om circa 175 woningen, waarvan ongeveer 1/3 sociale huurwoningen en 2/3 middenhuur-woningen. De woningen variëren van circa 30 tot 90 m2 bruto vloeroppervlak. Samen met alle betrokken partijen kijken wij ernaar uit om van de V&D locatie een prettige woonomgeving te maken.”

Inloopavond op donderdag 14 december
De informatieavond heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden binnenlopen in de Zocherzaal van het FIGI Hotel, aan het Rond 2 in Zeist, op het tijdstip dat het beste uitkomt. Er worden geen algemene presentaties gegeven. Wel is er volop gelegenheid om persoonlijk in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen. Voor de organisatie is het prettig als bezoekers laten weten of ze aanwezig zijn bij de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar contact@eerstehogeweg19.nl.

Blijf op de hoogte
Meer informatie is te vinden op www.eerstehogeweg19.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Algehele storing bij Woongroen

De technische storing van onze ICT partij is verholpen. Ook mijn.woongroen.nl is hierdoor weer operationeel. Nogmaals onze excuses voor het ongemak dat dit opgeleverd kan hebben.
Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening.
Lees meer