Presentatie 1e ontwerp nieuwbouw Weegschaalflat aan omwonenden

Geplaatst op

Op 8 juli 2024 organiseerden we een inloopavond voor omwonenden over de toekomstplannen van Weegschaal 71-98, de flat die in 2022 door een gasexplosie zwaar beschadigd werd. Eerder dit jaar is besloten om de restanten van de flat de slopen en hier een gebouw met 36 huurappartementen terug te bouwen. Nu konden omwonenden de 1e impressies zien en een toelichting krijgen van medewerkers van Woongroen en de architect van dit nieuwbouwplan.

Op de 1e tekeningen is positief gereageerd

Iedereen vond het belangrijk dat er nu wat nieuws komt. Er waren ook zorgen, zoals over de parkeerdruk en het behoud van het groen in de wijk. En over de uitvoering van de resterende sloop en de nieuwbouw. Bij de werkzaamheden na de explosie bleek dat het bouwverkeer veel overlast kan geven. Er waren omwonenden van 20 adressen aanwezig tijdens de inloopavond, zowel huurders van Woongroen als eigenaar-bewoners.

De inloopbijeenkomst was ook een gelegenheid om met de omwonenden in gesprek te gaan over aandachtspunten in de woonomgeving. Zoals de afvalcontainers in de buurt, de onderhoudsstaat van de omliggende woningen en de aanpak van kopgevels in de buurt.

Als de nieuwbouwplannen een stap verder zijn, willen omwonenden graag op eenzelfde manier op de hoogte worden gebracht.

Meer informatie

Kijk op de projectpagina nieuwbouw flat Weegschaal voor meer informatie en de impressies van de nieuwbouw.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Meer huurwoningen krijgen een maximale huurprijs

Vanaf 1 juli 2024 geldt de Wet betaalbare huur. Met deze wet krijgen in heel Nederland duizenden extra woningen een vaste maximale huurprijs. De verwachting is dat de huur van ruim 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro naar beneden moet worden bijgesteld. Op ismijnhuurteduur.nl ontdek je wat de nieuwe wet voor jouw huurprijs betekent.
Lees meer

Draagvlak voor renovatie eengezinswoningen Thorbeckelaan en Nolenslaan in Zeist

Woongroen gaat de 38 eengezinswoningen aan Thorbeckelaan en Nolenslaan in het Staatsliedenkwartier in Zeist renoveren en verduurzamen. Huurders zijn uitgebreid geïnformeerd en wij vroegen hen om schriftelijk akkoord te gaan met de renovatieplannen. Inmiddels is bekend dat bijna 80% van de huurders voor de plannen heeft gestemd.
Lees meer