Nieuwbouw op plek flat Weegschaal Bilthoven

Geplaatst op

De flat aan de Weegschaal in Bilthoven die bijna 2 jaar geleden zwaar beschadigd raakte door een gasexplosie, wordt vervangen door nieuwbouw. Na uitgebreid onderzoek naar de meest geschikte aanpak voor deze locatie, hebben we besloten om een nieuw appartementengebouw te realiseren. Dit biedt ook de mogelijkheid om 8 extra woningen op deze plek toe te voegen. Belangrijk in deze tijd van woningnood.

Planning van het nieuwbouwproject
We zijn gestart met alle benodigde onderzoeken voor de nieuwbouw en hebben de voormalige huurders en omwonenden geïnformeerd over de plannen. De gemeente is uiteraard betrokken bij de planontwikkeling. De sloop en nieuwbouw zal op zijn vroegst in 2025 beginnen, na afronding van de ruimtelijke procedure. Het resterende deel van het flatgebouw kan niet eerder worden gesloopt vanwege de wettelijke bescherming van vleermuizen en vogels die (mogelijk) in en op het gebouw verblijven.

In de komende maanden wordt de schutting rondom de beschadigde locatie vervangen door een groen bouwhek, dat gedurende de sloop- en bouwwerkzaamheden zal blijven staan.

Kijk voor updates over dit project op Nieuwbouw flat Weegschaal - Woongroen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Digitale inkomensverklaring live

Woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen hun inkomens- en persoonsgegevens nu via een directe koppeling met MijnOverheid delen met WoningNet. Je gegevens delen was nog nooit zo makkelijk en veilig. Ook het inschrijfproces van WoningNet is vernieuwd.
Lees meer

Betaal NIET voor een cursus om snel een woning te krijgen!

Graag waarschuwen wij voor de organisatie 'De Stap naar Huren'. Deze organisatie belooft een snellere weg naar een sociale huurwoning via hun cursus die zij aanbieden voor € 1.500,-. Dit is oplichting. Je krijgt NIET eerder een woning als je deze cursus doet. Trap hier niet in!
Lees meer