Groene Buurtbon: gratis geld voor groen

Geplaatst op

Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen in de provincie Utrecht bij het vergroenen van hun buurt. Wil jij ook meer planten en bloemen in jouw buurt? Je kunt vanaf nu een Groene Buurtbon van € 500,- of €1.000,- aanvragen. Met dit geld kunnen jij en je buren samen een project doen waarmee je jouw buurt groener maakt.

Groene Buurtbon
Groene buurten zijn supergoed voor mensen! Bomen zorgen voor schone lucht en houden de buurt lekker koel. Mensen die in een groene buurt wonen, zijn blijer en minder gestrest, blijkt uit onderzoek. En het is ook gezellig, want groene plekjes zijn vaak ontmoetingsplaatsen.

De provincie Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN dragen hier graag aan bij met de Groene Buurtbon. Daarom kan je vanaf nu als groepje buren of bewonersinitiatief weer deze groene waardebon aanvragen. Je kunt kiezen uit € 500,- of € 1.000,-. Met dit geld kun je samen een project doen waarmee je jullie buurt groener maakt. Bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels. Alles kan, zolang jij maar je buurt een stukje groener maakt! En dat doe je natuurlijk niet alleen, maar samen: je kunt een bon aanvragen als je minimaal met 5 buren bent. Veel gezelliger!

Inspiratie
Heb je nog geen idee hoe of wat je zou willen in je buurt? Dit is de 4e keer dat mensen een Groene Buurtbon (voormalig: Voucherregeling) kunnen aanvragen, dus er zijn al genoeg inspirerende voorbeelden. In 2017, 2019 en 2021 deden 469 Utrechters door de hele provincie een succesvolle aanvraag. Op de website van Groen aan de Buurt vind je een aantal inspirerende voorbeelden.

Doe je aanvraag
Aanvragen kan via groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon De organisaties beoordelen de aanvragen op basis van het moment dat de aanvraag gedaan is. Aanvragers krijgen binnen 2 weken bericht van het team over hun aanvraag. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Nog wat meer tijd nodig? Geen probleem, zolang het project maar voor 1 april 2025 gedaan is.

Hoe-vraag-je-een-Groene-Buurtbon-aan

Heb je nog vragen? Bel, mail of Whatsapp Isabel Kruisheer via 06 48 407 689 of servicepunt@groenaandebuurt.nl En ken je anderen die ook interesse zouden hebben? Deel deze oproep dan vooral met buurtgenoten, vrienden of familie!

Dit project wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Digitale inkomensverklaring live

Woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen hun inkomens- en persoonsgegevens nu via een directe koppeling met MijnOverheid delen met WoningNet. Je gegevens delen was nog nooit zo makkelijk en veilig. Ook het inschrijfproces van WoningNet is vernieuwd.
Lees meer

Betaal NIET voor een cursus om snel een woning te krijgen!

Graag waarschuwen wij voor de organisatie 'De Stap naar Huren'. Deze organisatie belooft een snellere weg naar een sociale huurwoning via hun cursus die zij aanbieden voor € 1.500,-. Dit is oplichting. Je krijgt NIET eerder een woning als je deze cursus doet. Trap hier niet in!
Lees meer