Campagne gestart tegen misstanden in huurwoningen in gemeente Zeist

Geplaatst op

Het aanpakken van misstanden in huurwoningen is van groot belang voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Om dit aan te pakken, werken de gemeente Zeist, woningcorporaties NabijWonen en Woongroen en Meld Misdaad Anoniem (M.) samen aan een bewustwordingscampagne. Deze campagne loopt het hele jaar met als slogan ‘Staat jouw deur open voor iedereen?’. De campagne richt zich op het misbruik van huurwoningen door criminelen voor activiteiten zoals wapenopslag, drugshandel, en illegale prostitutie. 

Veiligheid in de buurt

Naast de directe gevolgen voor de betrokken huurders heeft criminaliteit een grote impact op de veiligheid in de buurt. Daarom roept de campagne op om verdachte signalen anoniem te melden. Burgemeester Joyce Langenacker benadrukt: “Als gemeente slaan we de handen ineen met de politie, maar ook met de samenleving. We zetten in op preventie. Daarbij hebben we de hulp nodig van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners”. 

Hulp van bewoners onmisbaar

Buurtbewoners zijn vaak de eersten die signalen opmerken wanneer er iets niet klopt in een woning of wanneer iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt. De campagne helpt om deze signalen te herkennen, zoals het slepen met tassen, frequente bezoekers, nachtelijke geluiden of verdachte geuren. Vaak begint een opsporingsonderzoek met dit soort onmisbare meldingen.

Melden helpt!

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en geen onderdeel van de politie. Melden kan zowel telefonisch als online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt elke melding met zorg. Jaarlijks worden er 20.000 meldingen doorgestuurd naar de politie en andere opsporingsinstanties, wat dagelijks bijdraagt aan het oplossen van zaken.

Meld Misdaad Anoniem

 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Meer huurwoningen krijgen een maximale huurprijs

Vanaf 1 juli 2024 geldt de Wet betaalbare huur. Met deze wet krijgen in heel Nederland duizenden extra woningen een vaste maximale huurprijs. De verwachting is dat de huur van ruim 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro naar beneden moet worden bijgesteld. Op ismijnhuurteduur.nl ontdek je wat de nieuwe wet voor jouw huurprijs betekent.
Lees meer